Visceraal Therapie


Visceraal therapie is een behandelvorm met gerichte manuele technieken. Deze handelingen helpen het herstel van de normale en gezonde beweeglijkheid van het het bindweefsel rondom de organen te bevorderen. Waarbij ruimte waarneembaar is door de ontspanning die vrij direct ontstaan. Deze op het bindweefsel gerichte mobilisaties helpen zo het lichaam zijn natuurlijke gezondheid te behouden.

 

In de jaren 70 ontdekte de Franse osteopaat Jean-Pierre Barral dat er bij een optimale gezondheid een constante beweging bestaat tussen het bindweefsel van de inwendige organen en zijn omgeving. Tijdens activiteiten zoals wandelen, bukken en uitrekken, moet het bindweefsel rondom de inwendige organen ten opzichte van elkaar en hun omgeving kunnen bewegen en glijden. Echter, als een orgaan niet optimaal kan bewegen -  ten gevolge van infecties, ontstekingen, verklevingen, abnormale spanning of verplaatsing - dan zal het andere organen en lichaamsstructuren en functies ongunstig beïnvloeden. Deze disbalans zal in eerste instantie knopen en chronische irritatie aan de spieren veroorzaken. Op langere termijn kunnen er ook klachten ontstaan van de organen zelf, zoals obstipatie, maagzuur, et cetera.

Barral instituut nederland

Sandra studeert aan het Barral Instituut. De volgende modules heeft zij doorlopen: abdomen I, abdomen II, pelvis, thorax, Advanced I en Advanced II.