bijholteontsteking

Ontstekingen aan je holtes, ook sinusitis genoemd, kunnen en steeds terugkerend en lastig zijn. Je hebt pijn en de ontsteking komt ieder jaar weer terug. Dit lijk nu helemaal een vast patroon te zijn geworden, dit is niet nodig.

 

Craniotherapie is ideaal voor deze klachten. Er is geen medicatie nodig. Het lichaam lost het vanzelf op. Met behulp van een zachte en pijnloze aanraking word je gezicht, mond en lichaam behandelt zodat de doorstroming weer opgang komt.

 

Hoe dat precies werkt leg ik hieronder verder uit.


De schedelbotjes komen weer in beweging

Een ontsteking in je holtes is vaak het gevolg van vastzittend bindweefsel rondom je schedelbotjes. Door een val of een klap kunnen schedelbotje vast gaan zitten. Schedelbotjes zijn gemaakt om in een ritme te bewegen en draineren vocht op deze manier uit de holtes. Maar door een vastzittende botjes wordt de doorstroming belemmerd, vocht blijft op een plek hangen en gaat ontsteken. Een stilstaand slootje is vaak ook niet zo fris meer. 

Met cranio kunnen we de schedelbotjes weer helpen bewegen. Dit doe ik o.a. door in de mond te behandelen met een handschoen aan. Ook de rest van de lichaam wordt behandeld zodat het zenuwstel tot rust kan komen. Jouw lichaam kan de verandering verwerken en het zelfherstellende vermogen wordt aangesproken. Ik geef je een zet je en de lichaam los het zelf op.

een behandeling

Een behandeling is heel eenvoudig. Je neemt plaats op een behandeltafel nadat je je schoenen hebt uitgedaan. Je kleren houd je verder aan. Als je dat wilt, krijg je een dekentje over je heen. Als je lekker ligt, wordt je lichaam van je voeten tot aan je hoofd doorgenomen door middel van zachte aanrakingen. Jouw gezicht en mond krijgen extra aandacht, de therapeut gebruikt een hygiënisch handschoentje en behandelt je ook in je mond.

 

Mocht je nog twijfels hebben of een behandeling bij je past, dan kun je altijd met me overleggen! 

contact

tel: 06 - 19 61 41 41

e-mail: info@helendehalte.nl

 

Stetweg 43a

1901 JD Castricum