IN EN om mond

laat je verwonderen als dit niet lekker voelt

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je je mond, tanden, tong en kaken gebruikt. Om te kauwen, te slikken, te praten, te kussen, te lachen enz. 

 

Door verschillende oorzaken kan het bewegen van je mond of daar omheen verstoord raken. Als je bijvoorbeeld last heb van knarsetanden en kaakklemmen tijdens je slaap. 

 

Dit kan te maken met stress maar ook een behandeling van de tandarts kan bij zowel volwassenen en kinderen voor langdurige klachten zorgen. Soms werken klachten in en rondom je mond zo door dat je  concentratie of coördinatieproblemen ervaart. 

 

Craniotherapie kan de klachten op een positieve manier beïnvloeden en eventuele schade minimaliseren of zelfs totaal oplossen.

 


De behandeling

Ik werk met een zachte methode om alle spieren, bindweefsel en botten van de kaak en mond te ontspannen. Ik bouw dit langzaam op en beginnen met lijf, nek, hoofd, jukbeenderen, boven- en onderkaak en de oppervlakkige grote kauwspieren. In vele gevallen is het ook nodig om in de mond te werken met de dieper gelegen structuren, zoals het gehemelte, mondbodemspieren en tanden. Hierbij draag ik ‘vinyl’ handschoenen in verband met de hygiëne.

Het effect

Na één tot drie behandelingen ervaren veel mensen meer ruimte en ontspanning in en om de mond. Daarnaast is het vaak makkelijker om het kaakgewricht beter te bewegen en om met meer kracht te kauwen. Ook een belangrijke verandering is dat de meeste mensen merken dat ze zichzelf duidelijker kunnen verwoorden, hun mening kenbaar durven maken en beter hun grenzen aanvoelen en aangeven. Last but not least: ontspanning van de mond(bodem) gaat regelmatig samen met ontspanning van de bekkenbodem.

 

Mocht je nog twijfels hebben of een behandeling bij je past, dan kun je altijd met me overleggen! 

ERvaringen

'Na 2 jaar pijn en irritatie in mijn kies in de rechter onderkaak, ben ik hier eindelijk van verlost door 3 behandelingen cranio-sacrale therapie bij Sandra. Ook mijn tandarts is verwonderd over dit resultaat. Ze heeft me gelijk naar de contactgegevens van Sandra gevraagd.'

-Niek Nijman-


'Ik ben heel blij en opgelucht dat ik Sandra heb ontmoet.

Zij is de therapeut die het ongemak in mijn kaken na een kaakcorrectie in 2012 heeft verholpen,

zodat ik nu meer rust in mijn hele gezicht ervaar. 

Dank je wel Sandra.'

-Jim-

contact

tel: 06 - 19 61 41 41

e-mail: info@helendehalte.nl

 

Stetweg 43a

1901 JD Castricum