na letsel en trauma

afscheid nemen van de ballast

Ben je van de de fiets gevallen, van de trap gevallen of aangereden? En  heb je na maanden of zelfs jaren nog steeds lichamelijke en/of emotionele klachten. Je vindt het, bijvoorbeeld, altijd nog spannend om over die rotonde te fietsen, of je slaapt nog steeds onrustig na een heftig auto-ongeluk. Grote kans dat je lichaam nog moet ontladen, zodat de spanning na al die tijd je lichaam kan verlaten. 

 

Voorbeelden van klachten die hierbij horen:

 •  Lichamelijke klachten
 •  Slaapproblemen
 •  Prikkelbaar
 •  Woede-uitbarstingen
 •  Concentratieproblemen
 •  Hoofdpijn
 •  Hartkloppingen
 •  Veel huilen
 •  Schrikachtig/Angsten
 •  Vermijdingsgedrag
 •  Spanning in je lijf

de spanning mag het lichaam verlaten

De klap kan nog heel lang in het lichaam opgeslagen blijven. Onverwerkte trauma geeft spanning in ons bindweefsel. Tijdens de behandeling ontdek je wat je lichaam te vertellen heeft en kan je de spanning loslaten.  Ik help je, als het ware, te ontladen. Dit gaat op een zachte en respectvolle manier en met zachte aanrakingen in een veilige setting. Zo kan de gebeurtenis een deel van jouw geschiedenis en bén je niet meer de angstige emotionele en pijnlijke gebeurtenis. 

 

Misschien zie je er als een berg tegenop, maar een kleine ontlading kan als als een enorme opluchting voelen. We hebben trouwens eerst een gesprek voordat we mogelijk over gaan naar behandelen. Ik doe alles in overleg met jou. 

een behandeling

Een behandeling is heel eenvoudig. Je neemt plaats op een behandeltafel nadat je je schoenen hebt uitgedaan. Je kleren houd je verder aan. Als je dat wilt, krijg je een dekentje over je heen. Als je lekker ligt, wordt je lichaam van je voeten tot aan je hoofd doorgenomen door middel van zachte aanrakingen.

 

Mocht je nog twijfels hebben of een behandeling bij je past, dan kun je altijd met me overleggen! 

ervaringen

Jolien:'Na een val van de trap op mijn stuit had ik last van mijn stuit en onderrug. Ik ging opzoek naar een osteopaat, maar daar kon ik mogelijk pas een halfjaar later terecht. Toen heb ik gelukkig Sandra gevonden zij werkt ook met het bindweefsel, wat mij eerst onbekend was. Na één behandeling was de pijn die ik had al 10x minder geworden. Een enorme opluchting. Ik ging huppelend en lachend de deur uit, met als klapper een goede mop.' 

Ronald: 'Deze behandeling was gericht op het zachte weefsel in mijn buikstreek en zij. Je staat er niet bij stil en denkt vaak bij een val aan het breken van botten maar niet aan het feit dat bijvoorbeeld je nieren, lever ook gekneusd kunnen worden door een val. De therapie vindt plaats in alle rust. Je voelt dat er binnenin je lichaam iets gebeurt tussen de handvlakken van de therapeut. Het kan aanvoelen als een massage maar dan van binnenuit. Het is een therapie die voor patiënten lastig is te doorgronden en dat moet je denk ik ook niet willen. Je moet het ondergaan en je laten verrassen door het resultaat dat er mee geboekt wordt.' 


contact

tel: 06 - 19 61 41 41

e-mail: info@helendehalte.nl

 

Stetweg 43a

1901 JD Castricum