ontspanning

helemaal tot rust komen

Weet je nog wat ontspanning is? Weet je nog hoe het voelt om helemaal in ontspanning te kunnen zakken? Dat je van jezelf helemaal niets hoeft. Dat is een rustpunt; het gevoel alsof je bijna in slaap gaat vallen. En dat voelt heel relaxt. 

Heel hard werken om te kunnen ontspannen werkt niet. Door langdurige spanning kunnen klachten ontstaan, denk aan: 

 • niet kunnen focussen
 • niet lekker in je vel zitten
 • kort lontje hebben /verlies van veerkracht
 • oorsuizen (tinnitus)
 • pijn in de buik (maag/darmen)
 • slaapproblemen
 • spanning in nek- en rug
 • onrust of kramp in de benen
 • het leven ervaren als één grote sneltrein
 • niet kunnen genieten
 • en nog veel meer...

ontspannen is helen

Ontspannen is helen. Tijdens diepe ontspanning kan het lichaam zich herstellen. Ervaringen worden verwerkt, gedachten worden verwerkt, cellen herstellen zich en je hoeft hier eigenlijk helemaal niks voor te doen. Er komt weer rust in het hoofd en in het lijf, er heeft een reset plaatsgevonden. Daarna ben je weer fris en kan je weer verder met je dag. De energie stroomt weer. 

 

Je kent deze uitspraak vast wel: 'de boog kan niet altijd gespannen zijn'. Een boog die altijd gespannen knapt na verloop van tijd en doet zijn werk niet meer. Door de veerkracht kan een boog wel zijn werk doen. Op spanning brengen en dan weer van de spanning af. Zo is er een balans en bij mensen werkt dat hetzelfde. 

 

Ga vooral niet aan het werk om ontspannen te worden want met cranio komt de ontspanning naar jou toe. Om gezond te blijven moeten we kunnen ontspannen als dat niet lukt dan kan ik je hierbij helpen.  Als je regelmatig kiest voor een cranio behandeling dan is de kans is groter dat je gezond blijft en dat jij je steeds weer even herinnert wat nu echt belangrijk voor jou is. 

een behandeling

Een behandeling is heel eenvoudig. Je neemt plaats op een behandeltafel nadat je je schoenen hebt uitgedaan. Je kleren houd je verder aan. Als je dat wilt, krijg je een dekentje over je heen. Als je lekker ligt, wordt je lichaam van je voeten tot aan je hoofd doorgenomen door middel van zachte aanrakingen.

 

Mocht je nog twijfels hebben of een behandeling bij je past, dan kun je altijd met me overleggen! 

ervaringen

Miriam: 'Het mooie van deze therapie is, dat je denkt dat er weinig gebeurd, maar ondertussen gebeurt er van alles in je lijf. Mijn lijf heeft letterlijk aangegeven wat het nodig had. Naast de fysieke ontspanning heeft het ook emotioneel veel los gemaakt. Voor mij is deze therapie een perfecte aanvulling op de gesprekken die ik heb met een psycholoog. Het is belangrijk om spanning in je lijf te kunnen loslaten en het weer te voelen stromen in je lijf.  Als je je fysiek beter voelt, gaat het mentaal ook veel beter. Het is mooi dat de aanrakingen ook mentaal dingen losmaken. Als je rottig in je vel zit en niet goed kan aangeven waar het aan ligt, moet je het zeker gaan proberen. Je lijf vertelt je vanzelf waar je behoefte aan hebt. Sandra is rustig en relaxt en zorgt voor een veilige omgeving waarin je alles wat je voelt kunt ervaren.'

Marga: 'Een aantal malen heb ik een behandeling bij Sandra ondergaan. Vooral de nekklachten zijn verminderd, het draaien van de nek is verbeterd. Daarnaast waren de behandelingen een weldaad voor het hele lichaam, de spieren, het bindweefsel kwamen weer wat los: alles stroomde weer goed door. Daarnaast heb ik de behandelingen als warm en ontspannend ervaren, spanning verdween uit mijn lichaam. Een behandeling bij Sandra of Ralph: een aanrader!'

 

Marco: "Je hebt het geweldig goed gedaan Sandra! Sinds de behandeling is mijn tinnitus een stuk minder! Ik kan me nu weer lekker focussen en meer van de dingen genieten. In mijn nek en schouders voelde het ook meteen een stuk ruimer. Super bedankt!"


contact

tel: 06 - 19 61 41 41

e-mail: info@helendehalte.nl

 

Stetweg 43a

1901 JD Castricum