Over mij

Castricum, februari 2022

mijn wieg

Hoi, ik ben Sandra Klous. Ik ben geboren in Velsen op 11 mei 1986 en opgegroeid in Beverwijk. Ik woon nu in Castricum met mijn partner Ralph en mijn zoon Lenny.  Als jongste van het gezin hing ik vaak de clown uit. Ik danste graag en het liefst in m'n blootje in de tuin.  Ik genoot van de massages die mijn moeder mij gaf. Ook voelde ik en zag ik als kind wat mensen nodig hadden. 

De logische stap

 

Een studie fysiotherapie was voor mij dus een logische stap. Een fysiotherapeut is een expert in houding en beweging. Je helpt lichamelijke klachten voorkomen, verhelpen of verminderen. Dat was, dacht ik, mij op het lijf geschreven.

 

 


Cranio

Pas veel later ontdekte ik de magie van cranio. Ik had migraine en alhoewel ik de eerste behandeling de boel onder spuugde, niet meer naar huis kon fietsen, was dat het begin van een nieuw leven. Ik kwam in een positieve flow terecht, en ik heb nooit meer een migraine aanval gehad. Toen wist ik: dit wil ik ook leren!  

opleidingen

Ik ben aan de Hogeschool van Amsterdam opgeleid tot fysiotherapeut. Daarnaast heb ik de post-HBO studies Upledger Craniosacraal therapeut (www.upledger.nl) en Barral Visceraal Therapeut gevolgd. Bij het Barral instituut kreeg Sandra les van Mark Bloemberg. Ik volg ook bij-, en nascholing die beschikbaar is voor deze vakgebieden. 

andere opleidingen

Door mijn zoon Lenny (2020) ben ik bezig met een opleiding voor het moederschap. Deze bestaat niet, maar ik zit er wel middenin. Dat geldt ook voor de opleiding levenskunst. Deze bestaat ook niet, maar daar zit ik ook middenin!

mijn levensvisie

Ik zie het leven als één grote ontwikkeling en ontdekking, een ontwikkeling van mezelf en alles om me heen. Zoals de natuur zich ontvouwt, daar verwonder ik me over. Als een zaadje in de grond voldoende licht, lucht, voeding, liefde, aandacht en water krijgt komt er een zaailing omhoog. Deze kan in een paar maanden tijd een hele komkommerplant zijn waarvan wij als mens en de vruchten kunnen plukken. Zo zie ik het leven, iedere keer zijn er weer nieuwe ontdekkingen (dus de dekking gaat eraf). En als ik bij mezelf iets heb ontdekt, krijgt het de kans om zich te ontwikkelen, te groeien en te bloeien.

 


wat ik jou wil meegeven

Heling zit van binnen. Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Het is constant opzoek naar een balans en er is constant uitwisseling van informatie. Je lichaam geeft aan wanneer er iets stagneert. Het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven, is daar naar te luisteren. Geef het aandacht en voel. Pas je gedrag aan, als dit nodig en mogelijk is. Jouw lichaam lost bijna alles zelf weer op waardoor de energie kan weer stromen.   

ik help je graag

Mocht bij dit proces een zetje nodig hebben, dan kan je bij mij terecht. Ik begeleid je op intuïtieve, zachte en doeltreffende wijze door mijn handen in te zetten. Hiermee krijgt jouw lijf de kans aan jou te laten zien wat je nodig hebt om te herstellen. Zo komen opgeslagen blokkades vrij. Je maakt hierbij gebruik van het zelfhelend vermogen van je lichaam en je eigen(wijs)heid. Mijn motto: laat je verwonderen, wij als mens hebben meer potentie dan we eigenlijk kunnen voorstellen.

 


Jim: 'Ik ben heel blij en opgelucht dat ik Sandra heb ontmoet. Zij is de therapeut die het ongemak in mijn kaken na een kaakcorrectie in 2012 heeft verholpen, zodat ik nu meer rust in mijn hele gezicht ervaar. Dank je wel Sandra.'

Anoniem: 'Sandra stelt intuïtief de juiste vragen, die moeiteloos en liefdevol boven tafel brengen waar de crux zit. Elke behandeling is op maat en wordt liefdevol gegeven.'