organen

soms hebben ze een zetje nodig

Al onze organen hebben een jasje van bindweefsel. Ons bindweefsel reageert op alle gebeurtenissen in ons leven, dus óók ons het bindweefsel om onze organen. Door bijvoorbeeld trauma, letsel, operatie, emotie, stress, voeding etc. kan dit jasje wat krapper komen te zitten. De organen kunnen dan hun werk niet meer optimaal uitvoeren en door de spanning die er zit 'trekt' dit aan de rest van je lichaam. Na verloop van tijd kunnen er dan klachten ontstaan. Heel veel klachten kunnen het gevolg zijn van organen die niet lekker in hun velletje zitten.

Denk aan:

  • alle lichamelijke terugkerende klachten, zoals nek-, rugklachten, hoofdpijn een kaakklachten.
  • darmklachten, zoals obstipatie
  • maagklachten, zoals opkomend maagzuur
  • pijn op de borst
  • te vaak 's nachts naar het toilet gaan
  • littekens die van buiten en binnen niet lekker voelen
  • en nog veel meer...

Visceraal Therapeut

Naast craniosacraal therapeut en fysiotherapeut ben ik ook visceraal therapeut. Dit houd in dat ik organen direct en specifiek kan behandelen. Het is een dankbare taak, want mensen voelen vaak direct resultaat. Met mijn handen onderzoek ik, door lichte aanrakingen, het lichaam en voelt welke orgaan niet lekker loopt. Deze geef ik weer 'een setje' zodat deze weer kan doen wat het moet en doen. De rest van het lichaam heeft hier ook profijt van. 

 

Visceraal therapie is, net als craniosacraal therapie, ontwikkeld door een osteopaat. Is dus is de wachtlijst bij de osteopaat te lang? Kom dan eerst bij mij, je kan meestal binnen 2 weken terecht!

een behandeling

Een behandeling is heel eenvoudig. Je neemt plaats op een behandeltafel nadat je je schoenen hebt uitgedaan. Je kleren houd je verder aan. Als je dat wilt, krijg je een dekentje over je heen. Als je lekker ligt, wordt je lichaam van je voeten tot aan je hoofd doorgenomen door middel van zachte aanrakingen.

 

Mocht je nog twijfels hebben of een behandeling bij je past, dan kun je altijd met me overleggen! 

ervaringen

Edith: 'Onlangs zijn wij bij Sandra Klous geweest met onze dochter Amber van 7 jaar. Wat een fijn ontvangst en mooie behandeling die Amber heeft mogen ontvangen van Sandra.

Warm, lief en heel bijzonder om te zien, hoe ons meisje rustig mocht ervaren wat deze mooie behandeling deed op het moment van voelen en ervaren op dat moment van de behandeling. Fijne sfeer en warm ontvangst ❤️. Komen graag nog een keer terug bij je Sandra. Dank voor deze mooie ervaring💫. '

Doortje: 'Het was zo fijn op de zachte tafel en onder het dekentje liggen. Sandra heeft met haar behandeling me geholpen met het verwerken van liefdesverdriet. Ik ging gebukt onder de rouw van het beëindigen van een relatie. Ik voelde een verkramping bij mijn buik loskomen (bleek de pancreas te zijn) en het werd warm op de plek waar het vast zat. Heel bijzonder. Het was precies wat ik nodig had.'


contact

tel: 06 - 19 61 41 41

e-mail: info@helendehalte.nl

 

Stetweg 43a

1901 JD Castricum